Geld besparen, hoe doe je dat?

Ben je op zoek naar manieren om geld te kunnen besparen? Of je nu in de schulden zit of simpelweg wat meer geld over wilt houden, het is altijd handig om op bepaalde zaken te kunnen besparen. In dit artikel vind je een aantal tips over hoe je dit het beste kunt doen.

Besparen op belastingen

Is je inkomen laag? Dan zou het zo kunnen zijn dat je geld kunt besparen door ontheffing aan te vragen voor bepaalde belastingen, zoals de gemeentelijke belastingen of waterschapsbelasting. Hierdoor kun je honderden euro’s besparen.

Tweedehands items

Hoe minder spullen je hebt, hoe beter! Dat geldt niet alleen voor je geestelijke gesteldheid, maar de spullen die al een tijdje stof staan te vangen in je huis kunnen best nog wat geld opleveren. Loop je huis eens na op spullen die je toch nooit gebruikt en zet deze spullen te koop op internet, bijvoorbeeld op Marktplaats. Ook bij het aanschaffen van nieuwe items kun je best voor tweedehands spullen gaan.

Bespaar op boodschappen

Dit kan even tijd kosten, maar het loont echt om per week te kijken welke aanbiedingen er bij welke supermarkt zijn en waar producten goedkoper zijn. Zorg ervoor dat je maar één keer per week boodschappen doet en maak van tevoren een lijstje waar je je ook echt aan moet houden. 

Koop bepaalde producten online

Op het internet zijn sommige producten veel goedkoper dan in de winkel. Er bestaan verschillende websites met een verzameling van goedkope producten, bijvoorbeeld www.disposablediscounter.nl. Op disposablediscounter.nl vind je een hoop goedkope wegwerpproducten. Ook bestaan er websites waar je prijzen kunt vergelijken van vele uiteenlopende producten, zoals televisies, ovens en wasmachines.

Betaal niet in termijnen

Het is meestal voordeliger om premies en producten in één keer te betalen, in plaats van in termijnen. Door hier op te letten kun je een hoop geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *