Daghandel voor beginners

Er zijn veel manieren om te kunnen beleggen. Welke manier je belegd hangt af van wat voor een belegger je bent. Meest actieve beleggers zijn daghandelaren ook wel daytraders genoemd.Meerdere malen per dag en vrijwel iedere dag kopen en verkopen zij.
Daytraden wordt veel gedaan door professionals. De high frequentie traders spannen de kroon. Deze ( meest algoritmes ) kunnen in en uitstappen in een paar milliseconden.
In dit onderwerp leggen we uit wat daytraden precies is en wat belangrijk is voor een daghandelaar.

Wat is daytraden precies?

Letterlijk vertaald betekent daytrading “daghandelen”. In de praktijk worden er aandelen gekocht die vervolgens na enkele seconden, minuten of uren later weer worden verkocht. Een daghandelaar speelt in op de koerswijzigingen op korte termijn. Het is niet te vergelijken met normaal beleggen aangezien je ook winst kan maken bij een dalende koers. Bij daytraden draait het om met de aanwezige informatie een technische analyse te maken. Dit is ook direct het belangrijkste, het verkrijgen van accurate en juiste informatie op real time basis. Deze informatie wordt gebruikt om een inschatting te maken welke fondsen geschikt zijn om op korte termijn winst mee te behalen.

Voordelen van daghandelen

Het grootste voordeel is de vrijheid die je hebt. Door internet is het mogelijk om het vanaf iedere plaats in de wereld te doen. Op vakantie, in het buitenland is allemaal mogelijk met de informatie die beschikbaar is via internet.
Tweede voordeel is dat een daghandelaar weinig te maken heeft met de lange termijn van aandelen. Een daghandelaar verkoopt alles dezelfde dag weer en kan zonder zorgen naar bed omdat alle aandelen zijn verkocht, hij heeft dus geen aandelen meer in bezit.
Het is mogelijk om op een korte termijn flinke winsten te maken. Vergeleken met het traditionele beleggen zijn bij daytraders de winsten groter, maar ook de verliezen.
Nadelen van daghandelen. Om ermee te beginnen is wel wat technische kennis nodig. Weet je niet goed wat je doet en waar je mee bezig bent dan kun je grote verliezen leiden.
Het blijft speculeren op basis van gegevens, besef dat speculeren met geld altijd een bepaald risico met zich meebrengt. Begin je met een kleine investering dan duurt het een lange tijd voor je een kapitaal bij elkaar hebt verdiend.

Voorbeeld van een belegging met daghandelen

Je ziet als daytrader een aantal te koop staan van bedrijf X voor 45 euro per stuk. Op basis van de informatie die hij heeft constateert die dat er de afgelopen minuten of uren veel vraag naar het aandeel is geweest. Daardoor besluit die het aandeel te kopen. Een uur later is het aandeel gestegen van 45 naar 50 euro per aandeel. Verkoopt de daytrader zijn aandeel dan is er een winst geboekt van 5 euro per aandeel. In de meeste gevallen worden er meerdere aandelen gekocht om een hogere winst te kunnen behalen.

Bron: https://beleggen.info/aandelen/daghandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *