Wat is interim finance en wat zijn de voordelen?

Het komt steeds vaker voor, interim finance is hot. De economie trekt steeds harder aan en de krapte op de arbeidsmarkt neemt toe. Ondertussen worden hooggekwalificeerde financials steeds schaarser waardoor veel organisaties zich tot interim professionals wenden om tekorten op te vangen. De vraag naar interim finance professionals stijgt dus snel, maar wat is interim finance eigenlijk?

Wat is interim finance?

Als interimmer, werk je op tijdelijke basis voor verschillende opdrachtgevers. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je in één jaar voor meer dan zes verschillende opdrachtgevers werkt. Je zal dan de finance verzorgen voor verschillende opdrachtgevers. Je wordt vaak ingezet om een specifiek probleem of project binnen een organisatie op te pakken of te leiden. Er zijn dus wel eisen verbonden aan een interimmer, omdat er vaak sprake is van een nodige specialisme of vaardigheid.

Voordelen van interimmen

Er zijn een aantal voordelen als je als interimmer werkt. Als je op vakantie wil is dat geen probleem, je kunt namelijk zelf bepalen of je een klus aanneemt of niet. Het is dus ideaal te combineren met cursussen en interesses. Jij bepaalt dus over je eigen vrijheid. Ook is er veel afwisseling. Verveeld een vaste structuur jou? Dan is werken als interimmer perfect! Het is niet gebruikelijk om voor een lange periode voor één dezelfde opdrachtgever te werken. Als je interimmer bent, heb je een grote afwisseling qua opdrachtgevers, collega’s locaties en sectoren. Geen opdracht is hetzelfde, waardoor je veel nieuwe vaardigheden leert kennen. En steeds een groter netwerk krijgt. Ook heb je een frisse blik die je goed kan gebruiken bij de opdrachten. Als interimmer kom je fris binnen bij een organisatie. Hierdoor ga je vaak kritischer kijken naar een organisatie, zonder bevooroordeeld te zijn. Je bent namelijk niet van de organisatie zelf, je bent iemand ‘van buitenaf’. Je hebt dus geen verleden binnen het bedrijf en weet ook niet veel van de geschiedenis af. Het is dan voor een interimmer ook makkelijker om bijvoorbeeld cruciale beslissingen te maken.

Vinden van finance interimmers

Er zijn veel bureaus die finance interimmers aanbieden. Kijk bijvoorbeeld naar het bureau Staan. Zij leveren de juiste interim finance professionals voor jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *