Veilig online betalen: welke mogelijkheden zijn er?

Het aantal aankopen dat online wordt gedaan is de afgelopen jaren fors gestegen. Volgens een recent onderzoek van de GfK kocht 96% van alle Nederlanders boven de 15 jaar in 2018 iets online. In totaal werd er in 2018 door Nederlanders maar liefst €23,8 miljard besteed aan online aankopen. Dat is een fors bedrag en tevens een groei van 10% ten opzichte van 2017. 

Online shoppen wordt dus steeds populairder, maar wat zijn nou eigenlijk de meest veilige manieren om online te betalen? In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende betalingsmogelijkheden.

Creditcard

Betalen met een creditcard is misschien wel de meest veilige en vertrouwde manier van online betalen. Daarnaast is het erg gemakkelijk om met een creditcard te betalen en wordt deze betalingsmethode door veel webshops ondersteund, zowel in Nederland als internationaal. Het grote voordeel van betalen met een creditcard is dat je aankoop automatisch verzekerd is. Dit betekent dat je in de meeste gevallen je geld terug kunt krijgen, bijvoorbeeld wanneer je het product dat je hebt besteld niet binnen hebt gekregen. Er zijn verschillende banken waar je een creditcard kunt aanvragen. Zo kun je bijvoorbeeld een creditcard van ABN Amro aanvragen.

iDeal

Naast betalen met de creditcard, is ook iDeal een veelgebruikte manier voor het doen van online aankopen in Nederland. iDeal is een gebruiksvriendelijke manier voor het doen van een online aankoop. In tegenstelling tot de creditcard, is je aankoop bij iDeal niet automatisch verzekerd. Mocht je dus een online aankoop doen en je pakketje wordt nooit geleverd, of je bestelling is bij aankomst beschadigd, dan biedt iDeal geen aankoopbescherming.

Eenmalige machtiging

Bij sommige webshops kun je ook betalen via een eenmalige machtiging. Met een eenmalige machtiging vul je online een formulier in die je vervolgens ondertekent en opstuurt naar de betreffende webwinkel. Met zo’n eenmalige machtiging sta je de verkoper toe om eenmalig geld van je rekening af te schrijven. Helaas wordt er nog regelmatig gefraudeerd met behulp van deze betalingsmogelijkheid. Via de eenmalige machtiging is het namelijk nog steeds relatief gemakkelijk om te winkelen op kosten van een ander.

Als we de verschillende betalingsmogelijkheden die in dit artikel genoemd zijn naast elkaar leggen, lijkt het betalen met een creditcard de meest veilige en vertrouwde optie. Wil je meer weten over creditcards of wil je zelf een creditcard bestellen? Neem dan contact op met je bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *