Pensioen opbouwen: Zo doe je dat

Weet jij al wat pensioen opbouwen voor mogelijkheden met zich meebrengt? Veel mensen bouwen uitsluitend het pensioen op bij de werkgever. Hiermee ga je het echter niet redden op jouw oude dag. Alles wordt duurder en je wilt ook nog kunnen genieten. Het is daarom verstandig om ook naar extra mogelijkheden te gaan kijken. Verschillende professionals kunnen jou hier dan bij helpen. Een van de bedrijven die voor jou klaar staat, is Synvest. Maar op welke manier kunnen bedrijven jou dan helpen om het geld te laten groeien en wat kun je zelf nog doen?

 

Pensioen opbouwen door te gaan sparen

Pensioen opbouwen begint al vanaf het moment dat je aan het werk gaat. Bij jouw werkgever bouw je namelijk ook een bepaald pensioen op. Dit is een klein percentage en zal jou na een aantal jaar werken nog niet voldoende hebben opgeleverd om van te kunnen leven. Vaak kies je er dan voor om geld op een spaarrekening te zetten. Banken geven echter vrijwel geen rente meer tijdens het sparen, waardoor je een steeds groter bedrag moet gaan investeren. Dit geeft jou niet de mogelijkheid om veel te kunnen realiseren in de toekomst. Dus moet je op zoek gaan naar iets anders.

Hoger rendement met beleggen

Professionals kunnen dan op een andere manier helpen bij het pensioen opbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan beleggen. Beleggen kan jou namelijk een hoog rendement opleveren als je weet wat je allemaal moet doen. Er is veel kennis voor nodig en je hebt de professionals die hier een goede kijk op hebben. Je kunt dan in verschillende dingen gaan investeren. Zo kun je gaan kijken naar vastgoed, aandelen, obligaties of valuta. De een brengt alleen meer risico’s met zich mee dan de ander. Het is altijd goed om met de specialist te gaan kijken.

De risico’s duidelijk in kaart brengen

Zo zal een professional eerst een risicoanalyse opbouwen voordat je met het pensioen opbouwen gaat beginnen. De risico’s hebben voornamelijk te maken met jouw financiële situatie. Je hebt een bepaald deel van jouw spaargeld dat je wellicht kunt missen. Alleen is het ook nog goed om te kijken of je het wel echt voor een langere tijd kunt missen. Dit is lang niet altijd mogelijk en daarom kun je beter naar de adviezen van een specialist gaan luisteren. Je voorkomt hiermee grotere problemen in de toekomst en kunt beter genieten.

Lucratief maken voor jezelf

Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat je jouw pensioen opbouwen op de juiste manier uit gaat voeren. Hoewel je het werk uit handen kunt geven is het soms ook belangrijk dat je zelf voldoende kennis op gaat doen. Zo kun je in de toekomst weer nieuwe opties gaan bekijken en wordt het een stuk lucratiever. Je zult merken dat er veel meer op jouw pad kan komen en je ook nadat je met pensioen gaat die ene reis van jouw dromen misschien nog wel kunt gaan maken als je jouw geld terug hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *