MKB in Nederland

In Nederland vallen 99 procent van alle ondernemingen in de categorie MKB. Van de totale omzet in het bedrijfsleven is ongeveer 58 procent afkomstig van MKB-ondernemingen. Zij bieden aan ongeveer 60 procent van de werknemers in Nederland een baan. Om deze redenen zijn MKB-ondernemingen erg belangrijk voor Nederland. Zij zorgen voor werkgelegenheid en een bruisende economie.

Wanneer ben je een MKB-onderneming?
MKB is de afkorting voor midden- en kleinbedrijf. MKB-ondernemingen hebben maximaal 250 medewerkers in dienst. De maximale omzet van een MKB is 50 miljoen euro per jaar. Naast MKB-ondernemingen bestaan er ook kleine ondernemingen en micro ondernemingen. Een kleine onderneming heeft minder dan 50 medewerkers een dienst. Een micro onderneming heeft nog minder medewerkers, namelijk onder de 10 personen.

Salarisadministratie goed geregeld
Als MKB heb je maximaal 250 medewerkers in dienst. Om deze werknemers tevreden te houden is een correcte uitbetaling van het loon natuurlijk ontzettend belangrijk. Hoe meer werknemers je hebt, hoe lastiger het is om dit zelf te regelen. Bekijk daarom eens de mogelijkheden voor salarisadministratie in Groningen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het regelen van de salarisadministratie voor MKB-ondernemers in Groningen. De diensten van de salarisadministrateurs omvat onder andere:
– verzorgen van loonstroken
– verzorgen administratie voor de belastingdienst
– opstellen van de jaaropgaven
– eventuele cao-wijzingen communiceren
– voltooien van aangifte loonheffing.

Verder kunnen de adviseurs je ook helpen bij arbeidsovereenkomsten en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geen CAO? Geen nood
Het kan voorkomen dat je onderneming geen cao heeft. Een CAO is een collectieve arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomsten worden per bedrijfstak afgesloten. Heeft je onderneming geen cao dan dien je als werkgever goede afspraken te maken met je medewerkers. Deze afspraken moeten wel overeenkomen met de wet en regelgeving en vervolgens goed worden vastgelegd. Hiervoor kun je ook salarisadviseurs inschakelen zodat je administratie op orde is en in lijn loopt met de afspraken die hebt gemaakt met je medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *