Geld verdienen met Bitcoins? Lees hier hoe het werkt

Als je bereid bent om een risico te nemen, zou je kunnen overwegen een investering te doen in deze digitale valuta. De Bitcoin waarde fluctueert nogal. Maar desondanks, hoe kun je er nou iets mee verdienen?

Bitcoin wallet

Voordat je überhaupt investeringen gaat maken, is het verstandig eerst op zoek te gaan naar een veilige Bitcoin wallet. Dit is een virtuele portemonnee waar jouw Bitcoins in bewaard zullen blijven. Vanuit hier kun je ze ook ontvangen van anderen en versturen. Een Bitcoin wallet kun je online beheren, maar als je voor échte veiligheid kiest kun je beter een zogenoemde ‘hardware wallet’ aanschaffen. Online is alles te hacken tegenwoordig, dus kun je in dit geval de Bitcoins beter offline opslaan. Als je voor deze manier van opslag kiest, bewaar je persoonlijke ‘sleutel’ om toegang te krijgen tot de hardware wallet dan héél goed. Als je deze kwijt raakt, ben je dus ook je Bitcoins kwijt!

Bitcoins kopen, ruilen en/of genereren (minen)

De Bitcoins zijn mateloos populair. Je kunt Bitcoins dan ook op verschillende manieren verkrijgen. Je kunt ze bijvoorbeeld verkrijgen via een Cryptocurrency exchange. Dit is een virtuele beurs waar je ze kunt kopen, ruilen of verhandelen. Als je hier geld wilt verdienen met Bitcoins, is het erg belangrijk dat je de koersen goed in de gaten houdt. Het gaat om inkopen op het juiste moment en weer verkopen op het juiste moment.

Je kunt Bitcoins ook genereren. Dit wordt ook wel ‘minen’ genoemd. Als je bezit over een krachtige computer met een hele goede videokaart, zou je hiermee kunnen beginnen. Er is ook speciale apparatuur voor, zodat je jouw systeem er niet mee hoeft te belasten. Het zijn zware calculaties die gemaakt moeten worden. Bitcoins worden namelijk gecreëerd door een krachtig systeem wiskundige formules uit te laten rekenen, zodat Bitcoin transacties gecontroleerd worden en goedgekeurd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *