Geld tips voor studenten

  1. Regel je zorgverzekering
  2. Maak slim gebruik van de studielening!

Welke opleiding je ook doet, iedereen heeft recht op een lening en vergeet dat ook niet. Je hebt er 30 jaar de tijd voor om terug te betalen dus dat zal per maand niet een groot bedrag zijn. Nog niet uit welke opleiding je wil doen? Zuyd Professional heeft verschillende deeltijdstudies of cursussen, ideaal voor naast je huidige baan! Kijk op https://www.zuydprofessional.nl/ voor meer informatie.

3. Check of je recht hebt op een aanvullende beurs.

Studenten die onder het leenstelsel vallen kunnen in sommige gevallen een aanvullende beurs aanvragen. Dat bedrag kan oplopen tot 400 euro per maand en wordt, als de student binnen 10 jaar zijn diploma haalt, omgezet in een gift.

4. Vraag toeslagen aan.

Veel jongeren hebben vanaf hun 18e recht op toeslagen, maar veel vergeten dat ze daar recht op hebben en vergeten dit ook wel eens aan te vragen. Denk aan recht op zorgtoeslag vanaf je 18e en huurtoeslag vanaf je 23e jaar.

5. Doe belasting aangifte!

Als je naast je studie nog een baantje hebt krijg je van je werkgever netto uitgekeerd, maar over de bedragen die je verdient wordt vaak nog belasting ingehouden. Deze ingehouden belasting kan je jaarlijks terugkrijgen van de Belastingdienst. Maar dan moet je wel zelf aangifte doen. Het is tegenwoordig binnen een paar klikken al gedaan dus geen reden om het niet te doen!

6. Zet je OV-studentenreisproduct optijd stop

Ben je gestopt met je studie of je diploma gehaald? Zet dan zo snel mogelijk je studentenreisproduct stop. Een boete voor een te laat stopgezet studentenreisproduct is 75 euro per halve maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *